Крушевац Слободиште

“Крушевачки полумаратон” одржан по шести пут

“Крушевачки полумаратон” одржан по шести пут

25. септембра 2021.

Град Крушевац је  данас био домаћин „6. крушевачког полумаратона“.

 Учествовало је око 500  такмичара (из Србије и земаља у окружења), а поред полумаратона – 21км и 97м, одржана је трка на 10 км и трка задовољства на 5 км. За наше најмлађе суграђане, организована је трка „Дечији осмех“, а трчала се деоница од  Трга косовских јунака до Позоришта.

Све учесницке полумаратона поздравио је помоћник градоначелника за омладину и спорт Владимир Петровић, пожелевши им пуно успеха у такмичењу, пуно дружења и да понесу дивне успомене са овог такмичења.

На званично сертификованој стази сви учесници су имали изванредне услове за трчање, а након трке су бројним медијима изнели све похвале на рачун Генераног покровитеља Града Крушевца и организатора АРК „Маратонац“ из Крушевца.

Победник полумаратона, трке на 21, 1 метар је у мушкој конкуренцији је Велимир Бојовић из Београда, а у женској Данијела Јурошевић из истог града.

Прва места на 10 километара освојили су Ђуро Борбељ из Апатина и Христина Јовановска из Скопља, а у трци на 5 километара победу су однели Бранислав Степанов из Бечеја и Александра Стојановић из Врњачке Бање.

 

Остварене резултате можете погледати овде.


Scroll Skip to content