Крушевац Слободиште

Одржан 13. Пољопривредни сајам у Крушевцу

Одржан 13. Пољопривредни сајам у Крушевцу

11. септембра 2021.

Крушевац је данас био домаћин 13. Пољопривредног сајма. Организатор је Комисија за подстицање развоја пољопривреде, Служба за пољопривреду града Крушевца и Пољопривредна стручна и саветодавна служба Крушевац.

Крушевачки сајам још једном је показао да са разлогом носи епитет најзначајнијег агробизнис догађаја централне Србије. Учествовао је већи број излагача са територије Расинског управног округа у области производње сточне хране, средстава за прихрану, заштиту биља, семенске робе, баштенске опреме, алата, пољопривредне механизације, опреме, као и осигуравајуће куће. Представљене су општине у региону, Пољопривредни факултет у Крушевцу,  удружења из области аграра, школе, установе, задруге, пољопривредна газдинства…

О локалној политици у области пољопривреде говорила је градоначелник Јасмина Палуровић. “Град Крушевац издваја знатна средства за помоћ регистрованим пољопривредним газдинствима по Програму подршке, кроз кредите у свим областима. Дају се субвенције за набавку пољопривредне опреме и механизације и подизање засада под воћем, премије осигурања усева, плодова,вишегодишњих засада, вештачко осемењавање крава…У сарадњи са Министарством реализују се истраживачко – развојни пројекти и активности који ће утицати на побољшање квалитета сеоског живота и свеукупни развој села“.

Сајам је отворио државни секретар Министарства пољопривреде Бобан Костић. „Осим најпознатијег, националног пољопривредног сајма у Новом Саду, Министарство пољопривреде подржава и регионалне, од којих је крушевачки један од најзначајнијих. Драго ми је да се и у ово време ковид пандемије одржава Сајам, а свим излагачима желим пуно успеха“.

Након свечаног отварања, Градоначелник је са гостима обишла штандове и излагаче.

Током 13. Пољопривредног сајма одржана је изложба у говедарству, овчарству и козарству, као и Изложба пољопривредних производа и домаће радиности, рукотворина, украсног биља, меда, вина и ракије.

Приређен је и пригодни културно-уметнички програм КУД из Великих Купаца.


Scroll Skip to content