Kruševac centar

Обилазак „Стартап центра“ у Крушевцу

Обилазак „Стартап центра“ у Крушевцу

3. новембра 2020.

Данас је Ненад Поповић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки, развој заједно са Јасмином Палуровић, градоначелником града Крушевца, посетио Бизнис инкубатор Крушевац.

Бизнис инкубатор Крушевац, је у оквиру Програма подршке отварању регионалних иновационих стартап центара расписаног од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије, реализовао је пројекат под називом: „Отварање регионалног Иновационог стартап центра Расинског округа – РИСЦ“.

Овим пројектом се стварају техничке и организационе претпоставке да се значајно унапреди формирање иновационих стартапова у Расинском округу.

Током обиласка Стартап центра, Мартина Манојловић, директор Бизнис инкубатора је упознала министра и градоначелницу са са корисницима Стартап центра који се баве израдом веб платформи; креирањем и оптимизација садржаја веб сајтова; израда веб и андроид апликације; веб администрација и тестирање апликација, као и са веб програмерима.

Обиласку су присуствовали и представници Регионалне привредне коморе Крушевац, Агенције за регионални развој Крушевац, као и стручни сарадници Бизнис инкубатора и професори Више пословне школе „др Радомир Бојковић“ и Академије струковних студија Шумадија, одсек Крушевац.

После обиласка, гости су присуствовали и презентацији интегрисаног система, укључењем Мирка Пешића, вд директора Научно-технолошког парка Чачак.


Scroll Skip to content