Kruševac centar

Oбилазак радова на реконструкцији Косовске улице

Oбилазак радова на реконструкцији Косовске улице

18. јула 2022.

Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић заједно са директором ЈКП “Водовод Крушевац” Владимиром Милосављевићем, директором ЈКП “Градска топлана” Душаном Гвозденовићем, директором ЈКП за пројектовање и изградњу Милошем Јовићем и градским урбанистом Војканом Тутулићем обишла је почетне радове на реконструкцији Косовске улице.

Представници јавних предузећа упознали су градоначелника са планом извођења радова у овој првој фази.

Директор ЈП “Водовод Крушевац” Владимир Милосављевић истакао је да екипе ове фирме раде свој део посла у три етапе: фекална канализација, атмосферска канализација и водоводна мрежа. За првих 7 дана радова урађено је 50 метара уличне линије фекалне канализације, 4 улична шахта и један кућни прикључак. Што се тиче атмосферске канализације изграђена је улична линија Ø400 у дужини од 30 метара и повезана са постојећом линијом Ø600 која пролази кроз локацију Опште болнице Крушевац.

Радови на водоводној мрежи изведени су на монтажи привременог вода за снабдевање грађана док се ради реконструкција улице и то: од улице Глигорија Диклића до Немањине (завршено), а у току је монтажа од Немањине до Мајке Југовића. Такође,  извршена је и монтажа секундарног вода ДН110 у дужини од 56 метара.

Директор ЈКП “Градска топлана” Душан Гвозденовић рекао је да је предвиђено да прва деоница радова буде од Топличине према улици Мајке Југовића. Завршена је деоница од раскрснице до прве коморе у дужини од 54 метра, као и део прикључног топловода у дужини од 5,5 метара. Грађевински је урађена припрема рова за полагање цеви – ширина рова 0,8 метара и дубина 1,1 метар.

Закључак је да се радови за сада изводе планираном динамиком и по унапред утврђеном протоколу радова.


Scroll Skip to content