Kruševac Porta

Обилазак радова на изградњи водоводне мреже у Читлуку

Обилазак радова на изградњи водоводне мреже у Читлуку

12. марта 2022.

Градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Крушевца Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Александар Јовановић и заменик начелника Градске управе Крушевац Весна Анђелић,  заједно са  директором  ЈКП „Водовод“ Владимиром Милосављевићем и његовим сарадницима, обишли су данас МЗ Читлук, где се изводе радови на реконструкцији водоводне мреже. Осим ових, планирају се и радови на рехабилитацији неколико саобраћајница.

„У складу са планом инвестиција за 2022.годину, Град Крушевац и ЈКП „Водовод“  настављају заједничку и успешну сарадњу на побољшању постојеће водоводне инфраструктуре у граду и приградским насељима. За ову годину из буџета Града Крушевца и средстава ЈКП „Водовод“ опредељен је финансијски износ од 160 милиона динара, што је дупло више него претходне године. Наш приоритет и ове године је реконструкција комплетне водоводне мреже у критичним зонама града где су учестале хаварије због пуцања старих и дотрајалих водоводних цеви“, изјавила је приликом обиласка градоначелник Јасмина Палуровић.

Како је рекао директор ЈКП „Водовод“ Владимир Милосављевић, Читлук поред Дедине има најстарију водоводну мрежу, због чега често долази до кварова. Конкретно, од почетка фебруара када су и почели радови у улици Борисава Пекића, замењена је комплетна водоводна мрежа у дужини од 640 метара, а сада се превезују прикључци.

У Алексиначкој улици замењују се старе дотрајале цеви новим полиетиленским (330 метара), са пратећим прикључцима. У плану је комплетна реконструкција још три улице: Десанке Максимовић, Моравске и Стевана Тодоровића. Укупна вредност радова је око 40 милиона динара.

Корисници у Читлуку, прецизније 223 домаћинства,  добиће 3150 метара потпуно нове водоводне мреже и поуздано напајање.

Након изградње водоводне мреже у Алексиначкој и улици Десанке Максимовић, биће рехабилитоване ове саобраћајнице у укупној дужини од 1320 метара, ширине 5. Вредност је око 25 милиона динара.

Почели су и радови у Хумској улици до гробља на Беговом брду, дужине 420 метара, ширине 3,5, а која ће коштати 9,7 милиона динара. Следе улице Попа Маринка, дужина 350 метара, ширина 3,5, око 5,5 милиона динара и у Кошевима, улица Радојке Живковић – дуга 280 метара, широка 5, а вредност је 5 милиона динара.

Укупна средства издвојена за ове намене износе око 45 милиона динара, закључила је Градоначелница.


Scroll Skip to content