Крушевац Слободиште

Обилазак Месне заједнице Велика Ломница

Обилазак Месне заједнице Велика Ломница

29. августа 2022.

У МЗ Велика Ломница данас је одржан састанак мештана, представника надлежних предузећа и служби и руководства Града – градоначелником Јасмином Палуровић и начелником Градске управе Весном Анђелић са сарадницима. Тема разговора била је везана за проблеме настале услед временских непогода, односно обилних падавина које су задесиле крушевачки крај последњих дана.

 

Након разговора, Градоначелница је изјавила да је то био један од редовних састанака на коме су изнети проблеми на овом потезу, који се претежно односе на непрочишћене и неодржаване канале, при чему су угрожене и њиве и дворишта на одређеним локацијама. Она је подсетила да се тренутно изводе радови на регионалном путу Ломница – Буци, такође се раде каналете и пропусти, уједно се рашчишћава и терен, а завршетком ових радова биће решени и наведени проблеми, односно прекомерно изливање воде, пре свега због запушених канала.

Са Градоначелницом се сложио и председник МЗ Велика Ломница Александар Лазаревић, који је такође детектовао као најургентније за решавање – проблеме са сливовима воде који угрожавају регионални пут, али и домаћинства.

Начелник Одељења за ванредне ситуације ГУ Душан Тодоровић прецизирао је да су јутрошњим падавинама посебно угрожени Бивоље, Дедина, Паруновац, Ломница… У Паруновцу је услед бујичних наноса дошло до преливања атмосферске канализације, сувих вододерина и канала. По налогу Градске управе, на терен су изашле екипе ЈКП „Крушевац“, како би у што краћем року санирале штету и вратиле реон у првобитно стање.

Након састанка, учесници су обишли све угрожене локације на територији МЗ Велика Ломница.


Scroll Skip to content