Kruševac centar

Обилазак Коњуха, Шашиловца и Макрешана

Обилазак Коњуха, Шашиловца и Макрешана

10. новембра 2022.

Повољни временски услови омогућили су продужетак  радова на изградњи сеоске путне инфраструктуре. Завршетак асфалтирања путева на потезу Лазаревац – Коњух , Шашиловац и Макрешане, били су повод данашњег обиласка заменика градоначелника Александра Јовановића, начелника Градске управе Весне Анђелић и шефа Службе месних заједница Горана Милића, са сарадницима.

Приликом обиласка прве локације Коњух – Лазаревац, заменик градоначелника Александар Јовановић је рекао да је урађено асфалтирање, односно рехабилитација коловозног застора у дужини од 2 км. Осим тога, изграђени су и пропусти и канали, чиме је овај пут у потпуности добио форму модерног, градског путног правца. Извођач радова је било предузеће „Крушевац пут“, а радове је финансирало ЈП „Путеви Србије“. Вредност инвестиције премашује 33 милиона динара.

Током ове године, у овој Месној заједници асфалтирани су и путеви Коморане – Лазаревац, засеок Ђокић и Нешићко брдо.

 

У Шашиловцу су асфалтирана два путна правца, сваки у дужини од преко 300 метара. Средства су обезбеђена из буџета Града, у износу од око 3,5 милиона динара.

За још један путни правац, односно асфалтирање, средства је обезбедило ЈП „Путеви Србије“. Ради се о путу према сеоској цркви у Макрешану, дужине 800 метара. Вредност радова достиже цифру од скоро 16 милиона динара.

Приликом сусрета са мештанима ове Месне заједнице, заменик Јовановић је изјавио да Град Крушевац настоји да што више прати Програм развоја града, како би се максимално изашло у сусрет жељама и потребама грађана.


Scroll Skip to content