Kruševac Porta

Обележено 75 година од оснивања ФК „Напредак“

Обележено 75 година од оснивања ФК „Напредак“

3. децембра 2021.

Данас је Фудбалски клуб „Напредак“ бројним догађајима обележио  јубилеј 75 година постојања и 45 година од изградње стадиона. Свечаној академији присуствовала је градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Предраг Вукићевић, заменик председника Скупштине Синиша Максимовић, начелник Градске управе Иван Анђелић, заменик начелника Градске управе Весна Анђелић, помоћници градоначелника Јелена Тодоровић, Марко Кнежевић и Владимир Петровић.

У препуној сали Дома култура Корпорације „Трајал“, приказан је краћи документарни филм о историјату клуба, а глумци Крушевачког позоришта су у краћим секвенцама дочарали најзначајније договоре око оснивања клуба и изградње стадиона.

 

 

О играчким данима говорио је некадашњи капитен Милорад Мића Јовановић, а у име свих гостију присутне је поздравио Јован Шурбатовић, генерални секретар Фудбалског савеза Србије.

Председник ФК „Напредак“ Милош Ненезић у обраћању бројним гостима, бившим и садашњим играчима, истако је да је циљ да ФК „Напредак“ има сјајне резултате, препознатљиву и допадљиву игру и оствари пласман у неки од европских купова.

Најзаслужнијима додељене су плакете ФК „Напредак“, коју је у име града Крушевца примила градоначелник Јасмина Палуровић, а додељене су и: Драгану Митровићу, дугогодишњем дописнику листа „Спорт“, Живораду Ђорићу, некадашњем економу клуба, Зорану Чочету Симовићу, некадашњем голману, Браниславу Којичићу, некадашњем капитену, Радојици Маши Милосављевићу, бившем председнику клуба, Фудбалском савезу Србије, Корпорацији „Трајал“ и Братиславу Гашићу, некадашњем председнику Клуба и бившем градоначелнику Крушевца.

Братислав Гашић се захвалио у име свих добитника и пожелео да сви заједно будемо уз наш клуб и помогнемо. „Пре 43 године први пут сам дошао у Напредак и могу рећи да је то најбољи клуб уз који сам свим срцем јер за овакав клуб, као и за град Крушевац, ништа није добро ако није најбоље“.

На крају, хор малишана из ОШ „Јован Поповић“ отпевао је химну навијача клуба.

 

 


Scroll Skip to content