Kruševac centar

Обележено 74 године ВП Дома Крушевац

Обележено 74 године ВП Дома Крушевац

11. јуна 2021.

У Васпитно – поправном дому Крушевац данас је одржана свечаност поводом обележавања 74 године постојања и рада. Присуствовале су бројне званице – градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Александар Јовановић, помоћник градоначелника Марко Кнежевић, начелник Градске управе Иван Анђелић, представници правосуђа, војске и полиције, БИА, епархије Крушевачке, директори јавних предузећа и установа и други представници јавног живота града.

 

На историјат ове установе подсетио је управник Милош Ристић.

ВП дом примио је прве штићенике давне 1947.године.

Историјски, установа се архитектонски и организационо приближавала концепту прогресивног система, тако да је данас организована у неколико целина и облика третмана.

„Прошла година била је у знаку епидемије корона вируса, али је ипак одржан висок ниво рада и остварени зацртани циљеви“, нагласио је Ристић. „ Такође, наставили смо да радимо на побољшању услова рада и боравка штићеника и њиховој реинтеграцији у друштво. Са поносом могу да кажем да нисмо имали заражена лица током епидемије“.

 

У претходном периоду, што се тиче локалне економије, унапређен је програм производње цвећа са потпуним искоришћењем капацитета, а ВП дом је са својим асортиманом учествовао и на бројним сајмовима.

Протеклих година штићеници и радници ове Установе дали су и значајан допринос Граду и локалним установама, активностима као што су кошење и уређење травнатих површина, чишћење снега итд.

У години великог јубилеја, „ град и локална заједница могу рачунати на нашу помоћ на путу којим смо сви заједно кренули, а то је да стварамо један модеран и леп град, а да се притом никако не одричемо славне прошлости.“

Такође, још једна чињеница за похвалу – у оквиру ВП дома завршена је црква посвећена апостолима Филимону и Онисиму, а која ће у години јубилеја бити освештана и дата на коришћење како штићеницима, тако и суграђанима и свим гостима града.

У програму који је уследио након обраћања управника, чланови драмске секције извели су приказ „Српска престоница“, своје тачке имала је и вокални солиста Сања Ивановић, а учествовао је и фолклорни ансамбл „Чарапани“.

Иначе, крушевачки ВП дом тренутно има 180 штићеника старости од 14 до 23 године, који су на одслужењу казне у тајању од 6 месеци до 4 године.


Scroll Skip to content