Крушевац Слободиште

Обележено 12 година рада Канцеларије за младе

Обележено 12 година рада Канцеларије за младе

6. децембра 2021.
У Крушевачком позоришту вечерас је одржана свечаност којом је обележено 12 година рада Канцеларије за младе. Отворена је изложба фотографија и графичких радова полазника, насталих на радионицама у склопу програма неформалног образовања Канцеларије за младе, која ради у оквиру Градске управе. Изложбу је отворио заменик градоначелника Александар Јовановић.
Млади града Крушевца су имали прилике да гласају, одаберу и учествују у 7 курсева које је Канцеларија за младе реализовала. 270 младих је учествовало у овогодишњем програму неформалног образовања који је обухватао курсеве фотографије, дигиталног маркетинга, писања пројеката, графичког дизајна, програмирања, шминке и израде мурала.
“ Овогодишњи програм осмишљен је уз велику подршку Савета за младе града Крушевца и скројен је по потребама које су млади исказали.У нашем плану је да наредне године спроведемо велику анкету како би одабрали радионице и програме који их највише занимају. Циљ је да млади што квалитетније проведу своје слободно време, усвоје нове вештине, опробају се у нечем непознатом и стекну нова познанства и пријатеље“, рекао је заменик градоначелника Александар Јовановић.
Он је том приликом упутио и честитке поводом Међународне недеље волонтирања.
Ове године, основан је и Савет за младе који ради у координацији са Канцеларијом.
По овогодишњем извештају Кровне организације младих Србије, град Крушевац је један од 6 градова и општина у Србији који има свих 6 механизама омладинске политике.
У оквиру Канцеларије за младе, 2015. почео је са радом и Клуб за младе.
Све то су разлози који су сврстали крушевачку Канцеларију међу три најбоље у Србији.
Захваљујући доброј сарадњи са ресорним Министарством, Град је добио 6 теретана на отвореном.
Радом Канцеларије за младе, Крушевац показује континуирану бригу о проблемима, интересовањима и потребама младих, у циљу обезбеђења њиховог учешћа у свим аспектима социјалног, јавног и политичког живота.
 Обавеза града је да настави да им пружа сву неопходну институционалну, програмску и финансијску подршку, јер подршка младима не представља само тренутно побољшање њиховог живота, већ и улагање у сопствену будућност, будућност нашег града и Србије.

Scroll Skip to content