Kruševac Porta

Обележен Mеђународни дан уметности

Обележен Mеђународни дан уметности

18. априла 2022.

Савет за младе града Крушевца и Канцеларија за младе града Крушевца са својим партнерима, обележио је 15.4.2022. године Међународни дан уметности. Циљ обележавања овог дана био је да се нашим суграђанима прикаже стваралаштво младих уметника и уметница града Крушевца кроз сценско-уметнички програм, изложбу радова младих уметника и јавну радионицу цртања и сликања.

Преподневни део програма обележавања Међународног дана уметности укључио је посете институцијама у култури, како би се младима приближио њихов рад и представили програми намењени њима. Програм је укључио посете Културном центру Крушевац, Крушевачком позоришту, Уметничкој галерији и Народном музеју на ком је учестовавало преко 20 младих.

Званични програм обележавања Међународног дана уметности отворио је председник Савета за младе града Крушевца, заменик градоначелнице, господин Александар Јовановић. Програму су присуствовали и чланови Савета за младе.

Кружна сцена у централном делу Пионирског парка била је претворена у отворени уметнички атеље где је отворена изложба младих уметника града Крушевца и реализована радионица јавног цртања и сликања.

Након изложбе и радионице, суграђанима је представљена и позоришно-музичка делатност кроз наступе младих стваралаца са територије града Крушевца.

Партнери на обележавању Међународног дана уметности били су: Културни центар Крушевац са сарадницима, неформална група ”Културоциклин” и Драмски студио ”Чкаља”, Крушевачко позориште, Уметничка галерија, Народни музеј у Крушевцу, Музичка школа ”Стеван Христић”, Политехничка школа ”Милутин Миланковић”, Гимназија – смер за сценско-визуалне уметности и Ромски културни центар.


Scroll Skip to content