Kruševac Porta

Обележен Дан општине Ћићевац

Обележен Дан општине Ћићевац

27. јуна 2022.

Свечаном академијом Општина Ћићевац обележила је свој Дан. На академији је присуствовала и градоначелник Јасмина Палуровић.

Свечаној академији присуствовали су и народни посланици из Расинског управног округа, начелник Расинског управног округа Иван Анђелић, председници свих општина Расинског управног округа, представници Војске Србије и МУП-а, свештенство,  бројни директори јавних предузећа и установа, представници побратимских општина…

Председник Скупштине општине Милош Радосављевић поздравио је присутне и упознао их са кратким историјатом ове општине, која је садашње границе и површину добила 1957. године.

Председник Општине др Мирјана Кркић захвалила се гостима, да би их у даљем излагању упознала са најважнијим пројектима који су реализовани у последњих годину дана. Такође говорила је о плановима у наредном периоду, а приказан је и пригодан филм о досад урађеном.

Овом приликом додељена су и два значајна признања. Министарка привреде Анђелка Атанасковић, добила  је повељу за изузетан допринос развоју општине Ћићевац. У име Министарке, која због изненадних обавеза није могла да присуствује,  повељу је примио државни секретар министарства привреде Зоран Димитријевић.

Највеће општинско признање – ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН, ове године добио је председник Републике Србије Александар Вучић, а  повељу је у име Председника примио Милорад Вељовић, саветник председника.

Најбољим ученицима и заслужним појединцима уручене су награде, а приређен је и пригодан културно-уметнички програм, у коме је учествовао хор „Марги“ из Ћуприје и вокални солиста Сања Ивановић.

 


Scroll Skip to content