Kruševac centar

Пријем поводом Дана матичара

Пријем поводом Дана матичара

9. маја 2022.

У Градској управи Крушевац, данас је традиционално прослављен Дан матичара Србије, празник установљен 1996.године, који обележавају запослени једне од најстаријих служби у Општинским и Градским управама. Данашњи пријем организовала је градоначелник Јасмина Палуровић, а присуствовале су и заменик начелника Градске управе Весна Анђелић и заменик начелника Одељења за општу управу и заједничке послове Драгица Бојковић.

Присутне матичаре, запослене у Месним канцеларијама, али и пензионере, поздравила је Градоначелница. Она је честитајући им празник истакла да су запослени у матичној служби на посредан начин учесници најсрећнијих тренутака у животу свих нас, службено – административна подршка приликом реализације важних грађанских  активности, али и  пружаоци помоћи и разумевања у најтежим догађајима које живот доноси.

„Посебно бих похвалила труд и енергију који су уложени да се матичне књиге преведу у електронски облик, што је кључ за бржу и ефикаснију управу. Регистар матичних књига сада нам омогућава да повезујемо базе и стварамо сервисе, како бисмо кроз електронску размену података и услуге, пружили грађанима максималну ефикасност у остваривању права. Електронски су повезане и матичне књиге венчаних и умрлих са јединственим бирачким списком.

Такође, у време пандемије Ковид 19, ова служба је несметано функционисала и у отежаним условима, како би изашла у сусрет свим захтевима грађана“.

Главни матичар Зорица Остојић је рекла да је Матична служба Градске управе Крушевац  унела све податке из матичних књига и књиге држављана у Регистар матичних књига у задатом року. Осим тога, Граду Крушевцу поверени су послови вођења матичних књига за измештене општине са територије Косова и Метохије: Призрен, Ораховац, Сува Река и Гора.

Такође, запослени у оквиру Матичне службе присуствовали су свим предавањима и он лине обукама намењеним њиховом стручном усавршавању и праћењу законских прописа у овој области.

Као круна посвећеног, одговорног и професионалног рада, матична служба Градске управе Крушевац сутра ће у Министарству државне управе и локалне самоуправе примити награду као једна од три најефикасније службе на нивоу управа у Србији.

 


Scroll Skip to content