Kruševac Porta

Obeležavanje 100. godišnjice Opšte bolnice Kruševac

Obeležavanje 100. godišnjice Opšte bolnice Kruševac

20. jula 2022.

Danas je u kruševačkoj bolnici održan prvi, inicijalni sastanak povodom obeležavanja predstojećeg jubileja – 100. godišnjice postojanja ove ustanove sekundarne zdravstvene zaštite. O njenom značaju govori i činjenica da su uslugama Opšte bolnice obuhvaćeni građani celog Rasinskog okruga.

Sastanku su predsedavali direktorka dr Vesna Stević Gajić i predsednik Upravnog odbora Boban Gašić, a prisustvovali su gradonačelnik Jasmina Palurović, predstavnici Okruga, ustanova u kulturi, medija…

Dogovoreno je formiranje Organizacionog odbora koji će osmisliti plan i program aktivnosti u čiju će realizaciju biti uključene ustanove, organizacije i nadležne službe.

Ovaj značajan jubilej, kako se čulo na današnjem sastanku, biće obeležen prigodnim aktivnostima. Njima će sadržajno biti obuhvaćeni važni projekti, hronologija najbitnijih događaja u razvoju Opšte bolnice, susreti sa lekarima koji su svoj radni vek proveli u službi zdravlja Kruševljana, uz osvrt na aktuelno vreme,  planove i projekte koji predstoje.


Scroll Skip to content