Kruševac Porta

Обављено преко 170 прегледа магнетном резонанцом у Крушевцу

Обављено преко 170 прегледа магнетном резонанцом у Крушевцу

31. марта 2022.

Магнетна резонанца је највреднија инвестиција која је прошле године заокружила рад Службе радиолошке дијагностике у Општој болници у Крушевцу.

Набавком овог дијагностичког апарата грађани Расинског округа не одлазе више у друге градове на магнетна снимања, а осим брзе дијагностке и праћења болести, значајна је и финасијска уштеда. Магнетна резонанца вредна 450 хиљада евра купљена је средствима Министарства здравља и Републичког фонда здравственог осигурања Републике Србије.

До сада су прегледана 173 пацијента, а ову службу данас је обишла градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић са сарадницима. Директорка Опште болнице Крушевац др Весна Стевић Гајић, нагласила је да је Радиолошка служба која заузима 450 квадрата у Дијагностичком центру у претходној години комплетно реконструисана, средствима Клуба привредника Крушевац, а осим екстеријера и ентеријера набављени су и вредни медицински апарати међу којима 5 рендген апарата и нови 64-оро слајсни скенер. Иначе, планови су да и убудуће набавком савремених дијагностичких апарата грађани Крушевца добију благовремену дијагнозу, самим тим и лечење и опоравак, на чему се увелико ради. Набавка магнетне резонаце показала се као најисплативија инвестиција, а током године у овој служби око 12 хиљада пацијената се прегледа на скенеру, уради се до 40 хиљада рентген снимака и око хиљаду дијагностичких мамографија. Планирано је да се 1300 прегелда на магнетој резонаци уради на годишњем нивоу, истакли су из крушевачке болнице.

*извор РТВ Крушевац


Scroll Skip to content