Крушевац Слободиште

Новогодишња акција “Треће дете”

Новогодишња акција “Треће дете”

28. децембра 2021.

Одељење за друштвене делатности Градске управе и Комисија за спровођење мера и активности популационе политике града Крушевца, организовали су 69. акцију „Треће дете“, у оквиру које су деца рођена као треће, четврто, пето … дете у породици, добила поклон честитке у износу од 10.000 динара. Генерални покровитељ и донатор је Град Крушевац.

 

 

Од Видовдана до сада, рођено је 45-оро деце, тако да је из буџета само за ову акцију издвојено 450 000 динара.

У свом обраћању, градоначелник Јасмина Палуровић је истакла да је за 2022.годину повећан буџет у области популационе политике за скоро 10 милиона и износиће 52,8 милиона динара.

По ставкама, за децу рођену 1.јануара, поклон ваучер се повећава са 200.000 динара на 240.000 динара, за новорођенчад рођену на територији града, планом је предвиђено повећање од 5,3 милиона на 7,2, подршка породици за 3. и 4. ђака износиће 8,4 милиона, једнократна новчана помоћ незапосленим породиљама 21 милион, поклон за ђаке прваке 8,5 милиона, превоз материјално угрожених ученика 2., 3. и 4. разреда средњих школа од 4 на 4,4 милиона динара.

„ На овај начин Град жели да пружи охрабрење и подршку родитељима у рађању и одгајању деце, јер деца су наше највеће богатство“, закључила је Градоначелница.

У име Комисије за спровођење мера и активности популационе политике града Крушевца, присутним родитељима обратио се и председник, Иван Мијаиловић, нагласивши да је популациона политика стожер не само локалне, већ и државне политике. Такође и да је опредељење за породицу са вишечланим потомством најважнија и најлепша одлука коју сваки родитељ може да донесе.

Поклон честитке најмлађим члановима вишечланих породица од минимално троје деце, осим Градоначелника и председника Комисије за популациону политику, уручили су и председник Скупштине Предраг Вукићевић, начелник Одељења за друштвене делатности Светлана Видановић и директор Центра за социјални рад Јована Дуњић.


Scroll Skip to content