Крушевац Слободиште

Нови дечји мобилијар на Багдали

Нови дечји мобилијар на Багдали

14. октобра 2021.

Данас су, у оквиру програма обележавања Дана ослобођења Крушевца, заменик градоначелника Александар Јовановић и директорка ЈКП Крушевац Снежана Радојковић обишли на Багдали новопостављени мобилијар.

Oве године, ЈКП „Крушевац“ је у сарадњи са Градом конкурисало за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења код Министарства правде. Заменик градоначелника Александар Јовановић је изјавио: Пројекат носи назив „Дечије царство“ и односи се на савремено игралиште за игру деце. Поред мобилијара за игру здраве деце ова играоница поседује и мобилијаре за игру деце са посебним потребама. На тај начин желели смо да подстакнемо инклузију деце са посебним потребама и укључимо их у свакодневно дружење и раст са својим вршњацима. Ово је прва играоница тог типа на територији нашег града и поред тога поседује све потребне сертификате које прописује Правилник о безбедности дечјих игралишта. Министарство правде је за овај Пројекат доделио средства у износу од око 4,8 милиона динара“.

 Директорка ЈКП „Крушевац“ је додала да је ово предузеће о свом трошку извршило припремне радове на терену, бетонирање простора за постављање играонице и партерно уређење простора око играонице.

Министарство правде је  задњих година за пројекте доделило средства прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења многим установама у Крушевцу:

Васпитно- поправном дому, Дому здравља, Општој болници, основним школама „Јован Поповић“ и  „Свети Сава“ Читлук, Гимназији и Економско-трговинској школи, Прешколској установи „Ната Вељковић“,  Геронтолошком центру и  Центру за социјални рад.


Scroll Skip to content