Kruševac centar

Нова сала за карате клуб „Крушевац“

Нова сала за карате клуб „Крушевац“

14. октобра 2021.

У насељу Уједињене нације, данас је свечано отворена Карате сала, која ће бити на располагању Карате клубу „Крушевац“, као једном од најстаријих и најтрофејнијих спортских клубова са овог подручја. Нова, реконструисана и опремљена сала некадашње самоуслуге „Бамби“, свечано је отворена уз присуство директора БИА Братислава Гашића, градоначелника Јасмине Палуровић, директора корпорације „Трајал“ Милоша Ненезића и бројних других званица, представника јавног живота и љубитеља овог спорта.

 

Са „личном картом“ карате клуба „Крушевац“ присутне је упознао председник Марко Томић.

Основан је давне 1969.године и кроз његове редове прошло је преко 20 000 вежбача. Тренутно тренира преко 150 чланова, а изнедрио је и велики број репрезентативаца.

У ризници клуба налази се преко 15 000 одличја – пехара, диплома, медаља и плакета. Преко 20 пута је проглашаван за најуспешнији клуб, а чланови клуба за најуспешније каратисте.

За допринос у раду и развоју карате клуба „Крушевац“ златне Плакете су данас добили: Братислав Гашић директор БИА, Јасмина Палуровић градоначелник, Трајал корпорација, ЈКП „Крушевац“, БЛД 037 ДОО, ресторан „Багдала“, Пин аграр доо, Зоран Бабић, Ајдук Владимир и Милош Ненезић.

 

У име добитника Плакете захвалила се градоначелник Јасмина Палуровић, која је том приликом истакла посебно задовољство новим опремљеним простором, намењеним пре свега деци и младима који су се определили за бављење овом племенитом вештином. Градоначелница се посебно захвалила Братиславу Гашићу и Милошу Ненезићу на личном ангажовању и доприносу у циљу реконструкције, опремања и стављања у функцију овог простора који је данас био испуњен младим такмичарима, члановима клуба.

Присутнима се обратио и Братислав Гашић који је нагласио да је некадашњи неадекватан и девастиран простор самоуслуге „ Бамби „ захваљујући многим актерима засијао у пуном сјају, на радост грађана овог насеља, а пре свега љубитеља карате спорта. Посебне заслуге за овакав узлет каратеа у Крушевцу, дугује се Крушевљанину , прослављеном каратисти, некадашњем репрезентативцу СФРЈ  – Оливеру Томићу, који би „ данас био поносан да види нови простор за младе каратисте и све успехе који су постигли“.

 

 


Scroll Skip to content