Kruševac centar

Настављена колективна вакцинација у предузећима

Настављена колективна вакцинација у предузећима

26. марта 2021.

У сарадњи Града Крушевца, Регионалне привредне коморе Крушевац и Дома здравља Крушевац, ове недеље је почела  вакцинациа код оних привредних субјеката који су показали интересовање за то. Након компаније “Kromberg&Schubert”, данас је вакцинација била у компанијама – Корпорација „Трајал“ и „БГ продукт“. Догађају је присуствовао и председник Скупштине града Предраг Вукићевић.

У Корпорацији „Трајал“ пријавило се данас за вакцинацију 135 радника,  а у „БГ продукт“  80 радника.

Сви радници који желе „Синофарм“ вакцину, примили су је у предузећу, а за „Фајзер“ и „Спутњик“ мораће да приме у Хали спортова или у Дому здравља.

Како је медијима истакла градоначелник Јасмина Палуровић, крушевачка предузећа су показала да на овај начин брину о здрављу својих радника и њихових породица. „Вакцинација у Крушевцу обавља се без икаквих проблема, вакцина има довољно, тако да ускоро очекујемо преко 60% вакцинисаних суграђана“.

Директор Дома здравља др Марина Костић изјавила је да је преко 40.000 грађана вакцинисано до сада, а у свим предузећима где се врши колективна вакцинација запослени могу да доведу и чланове своје породице.

Директор Регионалне привредне коморе Маја Марковић рекла је да су још неколико великих компанија показале интересовање за колективну вакцинацију, а реализација се очекује следеће недеље.

Заменик директора Корпорације „Трајал“ Весна Ковачевић Станковић напоменула је да је у овом колективу до сада мање од 5% од укупног броја радника било инфицирано и да су предузели све мере превенције на спречавању ширења вируса.

Директор и власник предузећа „БГ продукт“ Бобан Гашић изјавио је присутним медијима да сматра да је вакцинација запослених од виталног значаја за спречавање ширења вируса, а да од почетка пандемије није било запослених са тежом клиничком сликом.

Следеће недеље колективна вакцинација ће се наставити у другим заинтересованим предузећима.

 


Scroll Skip to content