Kruševac centar

Награђени најбољи ученици поводом Видовдана

Награђени најбољи ученици поводом Видовдана

25. јуна 2021.

Поводом Дана града – Видовдана, у холу зграде Градске управе, данас су додељене традиционалне награде најбољим ученицима основних и средњих школа са територије града Крушевца. Признања су уручили градоначелник Јасмина Палуровић и председник Комисије за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца, Јелена Николић.

Награђеним ученицима обратила се градоначелник Јасмина Палуровић: „Запажене резултате које сте остварили на престижним такмичењима, сведоче о великом труду и вашим озбиљним припремама уз подршку наставника и професора. Овом приликом захваљујем се не само вама, већ и наставницима који су вам несебично помогли стручношћу и образовањем, као и родитељима који су вас подржали. Постигнутим успесима, не само да презентујете свој град, већ успостављате нове системе вредности и постављате норме будућим генерацијама“.

Дипломе, књиге („Сабрана дела“ Јована Дучића) и новчане награде добило је 115 ученика основних и средњих школа, за освојену 101 награду, 88 појединачних и 13 екипних. За освојено једно од прва три места, односно награде на појединачним републичким и међународним такмичењима и олимпијадама знања, ученици су награђени новчаном наградом у износу од 12.000 динара. За освојено једно од прва три места, односно награде на екипним републичким и међународним такмичењима и олимпијадама знања, ученици се награђују новчаном наградом од 15.000 динара по екипи.

Две и више награда на републичким такмичењима освојило је 9 ученика, републичке награде 99, а 16 ученика међународне.

У музичком програму учествовао је првак београдске опере Драгољуб Бајић, уз пратњу фрулаша Луке Милановића.


Scroll Skip to content