Kruševac Porta

Ministar Udovičić obišao rekonstruisanu trim stazu

Ministar Udovičić obišao rekonstruisanu trim stazu

20. septembra 2020.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u pratnji gradonačelnika Jasmine Palurović i bivšeg gradonačelnika Bratislava Gašića obišao je danas rekonstruisanu tartan stazu na Bagdali.

 

 

Gradonačelnik Jasmina Palurović se još jednom u ime grada zahvalila Ministarstvu ompladine i sporta i ministru Vanji Udovičiću na rekonstrukciji ove staze. Takođe, naglasila je da su u prethodnih 8 godina ovo ministarstvo i Vlada Republike Srbije mnogo uradili na podizanju infrastrukturnih uslova za bavljenje kako profesionalnim, tako i rekreativnim sportom u našem gradu.

Ministar Vanja Udovičić, napomenuo je da je od početka svog mandata 2014. godine, u saradnji sa svim gradonačelnicima Kruševca od tada pa do danas imao izvanrednu saradnju i da sve što je obaćano i urađeno. “Kruševac je oduvek bio grad sporta i mladih, a sada smo sa rekonstrukcijom i izgradnjom brojnih terena, teretana na otvorenom omogućili za masovno bavljenje sportom u svim delovima grada. Nadam se da će u narednom periodu to doprineti za stvaranje novih reprezentativaca u svim sportskim disciplinama”, rekao je ministar Udovičić.

U poslednjih 40-tak dana izvođeni su radovi na rekonstrukciji trim staze u parku Bagdala, a tom prilikom je izvršena kompletna zamena tartana i popravka oštećenja.

Radovima na trim stazi obuhvaćeno je: skidanje postojeće tartan podloge, popravka postojeće asfaltne podloge na mestima gde je oštećena, zamena ivičnjaka na pojedinim delovima i izrada nove završne podloge od livenog tartana. Radovima nisu izmenjene trasa i postojeće dimenzije staze – širina 1,2 metra i dužina 983 metra.

 

Vrednost radova je 9.2 miliona dinara.

 


Scroll Skip to content