Kruševac Porta

Министар Удовичић обишао реконструисану трим стазу

Министар Удовичић обишао реконструисану трим стазу

20. септембра 2020.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић у пратњи градоначелника Јасмине Палуровић и бившег градоначелника Братислава Гашића обишао је данас реконструисану тартан стазу на Багдали.

 

 

Градоначелник Јасмина Палуровић се још једном у име града захвалила Министарству омпладине и спорта и министру Вањи Удовичићу на реконструкцији ове стазе. Такође, нагласила је да су у претходних 8 година ово министарство и Влада Републике Србије много урадили на подизању инфраструктурних услова за бављење како професионалним, тако и рекреативним спортом у нашем граду.

Министар Вања Удовичић, напоменуо је да је од почетка свог мандата 2014. године, у сарадњи са свим градоначелницима Крушевца од тада па до данас имао изванредну сарадњу и да све што је обаћано и урађено. „Крушевац је одувек био град спорта и младих, а сада смо са реконструкцијом и изградњом бројних терена, теретана на отвореном омогућили за масовно бављење спортом у свим деловима града. Надам се да ће у наредном периоду то допринети за стварање нових репрезентативаца у свим спортским дисциплинама“, рекао је министар Удовичић.

У последњих 40-так дана извођени су радови на реконструкцији трим стазе у парку Багдала, а том приликом је извршена комплетна замена тартана и поправка оштећења.

Радовима на трим стази обухваћено је: скидање постојеће тартан подлоге, поправка постојеће асфалтне подлоге на местима где је оштећена, замена ивичњака на појединим деловима и израда нове завршне подлоге од ливеног тартана. Радовима нису измењене траса и постојеће димензије стазе – ширина 1,2 метра и дужина 983 метра.

 

Вредност радова је 9.2 милиона динара.

 


Scroll Skip to content