Kruševac Porta

Министар Момировић обишао радове на ауто-путу на петљи код Ћићевца

Министар Момировић обишао радове на ауто-путу на петљи код Ћићевца

12. априла 2022.

Министар Томислав Момировић обишао је данас радове на петљи деонице ауто-пута од Појата до Крушевца, у склопу Моравског коридора. Са министром  Момировићем у обиласку радова били су и директор Коридора Србије Александар  Антић, градоначелница Крушевца Јасмина Паруловић, председник општине Ћићевац др Мира Кркић, као и представници компаније „Бехтел Енка“.

„Ово је ауто- пут највиших стандарда у овој земљи, и један овакав пројекат је од огромог значаја, и учиниће да се на територији целе државе подигне квалитет за све привреднике, раднике као и за грађане“, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

„На Моравском коридору се интезивно ради како би што пре омогућили да грађани Србије почну да користе овај важан пројекат. Тренутно је ангажовано 2897 радника са више од хиљаду јединица механизације“, казао је директор Коридора Србије Александар Антић.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић овом приликом је истакла да ће завршетком овог ауто-пута Крушевац добити нову индустријску зону, што је од изузетног значаја за цео Расински округ, јер ће се појавити нови инвеститори.

Председник општине Ћићевац др Мира Кркић, такође је изразила задовољство изградњом ауто-пута јер је, и у овом делу,  у плану да се оформира индустријска зона на потезу Ћићевац – Варварин, што ће допринети развоју овог краја и побољшању стандарда становништва.

Моравски коридор  (укупне дужине 112 км) повезиваће два најважнија путна правца – Коридор 10 и 11.


Scroll Skip to content