Крушевац Слободиште

Министар Момировић обишао Моравски коридор

Министар Момировић обишао Моравски коридор

31. маја 2022.

У оквиру Сектора 2 Крушевац – Адрани који је дугачак око 54 км., интензивно се изводе радови на изградњи првог моста преко Западне Мораве на 29 км ауто пута. Мост ће бити дугачак скоро 500 метара,а изградња је почела крајем прошле године. Завршен је преко 52%.

Шеф пројекта „ Моравског коридора“ Леонид Вуковић је рекао да се рационално користе сви ресурси и да се паралелно ради на све 3 деонице ауто пута. У Сектору 2 изводе се радови на још 2 моста у зони Трстеника. Такође, на ауто путу се граде насипи и хидротехничка заштита.

У Сектору 1 Појате Крушевац, земљани радови су завршени преко 90%, а у Сектору 3 Адрани Прељина, више од 43%.

Министар Момировић је подсетио да је укупна дужина ауто пута око 112 км. Такође,  да се уједно ради и хидротехничко уређење Западне Мораве и дигитализација. Изградњом Моравског коридора спојиће се ауто пут Београд Ниш са ауто путем „ Милош Велики“.

„ Са поносом могу да кажем да је на градилиштима коридора тренутно преко  3500 радника и преко 1200 јединица механизације. Бехтел Енка подиже стандарде. У плану је изградња 117 већих путних објеката, од тога 88 мостова и надвожњака, као и 29 подвожњака“.

Министар је исказао велико задовољство како динамиком и квалитетом изведених радова, тако и значајем овог инфраструктурног пројекта, као једног од најважнијих  у Србији.

Речи министра потврдила је и градоначелник Јасмина Палуровић, уједно се захваливши Министарству грађевине, Влади Републике Србије, али и извођачу, компанији „ Бехтел Енка“.

„Изградња ауто пута је од непроцењивог значаја и за Град Крушевац, његову привреду, туризам, транзитни саобраћај…будуће инвеститоре. Поносни смо што смо део овог великог пројекта који ће нас још боље позиционирати на путној мапи Србије и уједно повезати са европском мрежом путева“, закључила је Градоначелница.


Scroll Skip to content