Kruševac Porta

Мини олимпијада пензионера Расинског управног округа

Мини олимпијада пензионера Расинског управног округа

12. августа 2022.

На спортским теренима парка „ Багдала „ одржана је „Мини олимпијада“ пензионера Расинског округа. Ова културно – спортска манифестација приређује се по 6.пут, а из године у годину број учесника је све већи. „ Олимпијаду „ је отворио заменик градоначелника Александар Јовановић, а присуствовали су и заменик председника Скупштине града Синиша Максимовић и директор фонда ПИО у Крушевцу Драгана Богдановић. Покровитељ је Савез пензионера Србије и Града Крушевца.

Манифестацију је најавио председник Удружења пензионера Крушевац Милоје Богићевић. У оквиру програма предвиђена су спортска такмичења у дисциплинама: шут на гол, убацање лопте у кош, пикадо, бацање камена с рамена, скок у даљ и шах.

Званично отварање најавио је заменик градоначелника Александар Јовановић: „ Данас је Међународни дан младих и ја као млад човек желим да вам се захвалим што сте понели највећи терет економске транзиције, што сте током радног века радили и градили и научили нас радној етици. Град Крушевац жели да вам се одужи на адекватан начин и пружањем подршке у сваком смислу“.

Председник Окружног одбора Миљко Минић рекао је да учествује око 200 такмичара и то 8 екипа из Расинског округа, од којих су 4 из Крушевца, а остале из суседних општина.

Такмичење је екипно, а прве три екипе у свакој дисциплини улазе на виши ранг такмичења, републичко, које ће бити одржано од 28. до 30. септембра у Врњачкој Бањи.

Заменик председника Савеза пензионера Србије Момчило Вуксановић говорио је о актуелној политици Савеза, подршци коју пензионери могу остварити и изузетној сарадњи са Фондом пензијског и инвалидског осигурања. Овај Фонд је такође подржао „ Мини олимпијаду“.

У пратећем програму, учествовало је КУД „ Драган Токовић“ , певачка и фолклорна група, представљена је мини изложба ручних радова етно секције, а сви заинтересовани пензионери и посматрачи имали су прилику и да измере шећер у крви, на штанду Удружења против шећерне болести.


Scroll Skip to content