Kruševac Porta

Mеђународни самит “Отворени свет”

Mеђународни самит “Отворени свет”

1. новембра 2022.

На Златибору је од 27. до 31. октобра одржан међународни самит под називом “Отворени свет” у организацији фондације “Заједно за младе професор доктор Даница Грујичић”.

На самиту је било преко 2700 учесника са свих страна света а међу њима и османесторо најбољих студената са територије Крушевца.

 

На преко 30 панела и радионица учесници су имали прилике да чују од еминентних предавача и знаменитих личности (Емир Кустурица, Даница Грујичић, Арно Гујон, Владимир Копривица, Зорана Аруновић и други) много тога. Области које су биле заступљене на панелима су лидерство, бизнис, ИТ, култура, спорт, економија, туризам, пољопривреда итд.

Последњи дан самита био је резервисан и за бројне радионице и предавања на отвореном (алпинизам, планинарење ,зумба, фитнес) као и за квиз знања на којем је екипа из Крушевца освојила друго место од чак шездесет пријављених екипа.

Иначе студентима из Крушевца је град финансирао превоз и комплетан боравак на овом првом по реду самиту са којег су сви отишли пуни утисака.


Scroll Skip to content