Kruševac Slobodište

Međunarodni kurs “Jedinica za civilno-vojnu saradnju“

Međunarodni kurs “Jedinica za civilno-vojnu saradnju“

2. decembra 2021.

U organizaciji Odeljenja za civilno-vojnu saradnju Generalštaba Vojske Srbije u kasarni „Car Lazar” u Kruševcu, održan je dvonedeljni međunarodni kurs “Jedinica za civilno-vojnu saradnju“. Goste je u Gradskoj upravi pozdravila gradonačelnik Jasmina Palurović.

Gradonačelnica je u obraćanju gostima naglasila da Kruševac ove godine proslavlja veliki jubilej -650 godina od osnivanja i da je uvek bio dobar domaćin učesnicima svih vojnih stručnih skupova i kurseva. Takođe, pruža i kontinuiranu podršku vojnom, bezbednosnom i civilnom sektoru u službi odbrane zemlje.

„Nadam se da je kurs ostvario svoj cilj i unapredio znanja o aktivnostima civilnih i vojnih organizacija, njihovoj saradnji i spremnosti da odgovore na sve izazove“ – istakla je, između ostalog, Gradonačelnica.

Polaznici kursa su imali priliku da se upoznaju i sa načinima funkcionisanja saradnje Gradske uprave i Vojske i aktivnostima Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije.

Prisustvovali su oficiri i podoficiri Vojske Srbije, oružanih snaga BiH, Crne Gore i Mađarske, kao i instruktori oružanih snaga Holandije, SAD i Italije i predstavnici civilnih institucija Republike Srbije.

Osim u kasarni „Car Lazar“, kurs se održavao i na  poligonu „Ravnjak” počev od 22. novembra, a završiće se sutra.


Scroll Skip to content