Крушевац Слободиште

Mеђународни курс „Јединица за цивилно-војну сарадњу“

Mеђународни курс „Јединица за цивилно-војну сарадњу“

2. децембра 2021.

У организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу Генералштаба Војске Србије у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу, одржан је двонедељни међународни курс „Јединица за цивилно-војну сарадњу“. Госте је у Градској управи поздравила градоначелник Јасмина Палуровић.

Градоначелница је у обраћању гостима нагласила да Крушевац ове године прославља велики јубилеј -650 година од оснивања и да је увек био добар домаћин учесницима свих војних стручних скупова и курсева. Такође, пружа и континуирану подршку војном, безбедносном и цивилном сектору у служби одбране земље.

„Надам се да је курс остварио свој циљ и унапредио знања о активностима цивилних и војних организација, њиховој сарадњи и спремности да одговоре на све изазове“ – истакла је, између осталог, Градоначелница.

Полазници курса су имали прилику да се упознају и са начинима функционисања сарадње Градске управе и Војске и активностима Одељења за послове одбране и ванредне ситуације.

Присуствовали су официри и подофицири Војске Србије, оружаних снага БиХ, Црне Горе и Мађарске, као и инструктори оружаних снага Холандије, САД и Италије и представници цивилних институција Републике Србије.

Осим у касарни „Цар Лазар“, курс се одржавао и на  полигону „Равњак“ почев од 22. новембра, а завршиће се сутра.


Scroll Skip to content