Kruševac centar

Међународни фестивал туристичких публикација „Кофер слова“

Међународни фестивал туристичких публикација „Кофер слова“

12. октобра 2022.

Данас је, манифестацијом 18. Међународни фестивал туристичких публикација „Кофер слова“, отпочео Програм поводом обележавања Дана ослобођења града Крушевца. Четрдесет  туристичких организација из Србије представиће своје туристичке публикације и пружити информације туристима о различитим дестинацијама.

Директорка Туристичке организације Крушевац, Сузана Милосављевић  је поздравила госте и нагласила: „Рад туристичке организације и слика коју шаљемо даље је настала кроз рад туристичке организације и љубави према граду и послу. Хвала радницима који побољшавају понуду нашег града, региона, земље.

Помоћник градоначелника за друштвене делатности, Јелена Тодоровић  је пожелела добродошлицу гостима у име Града. „Туризам је важна привредна грана која све више добија на значају. Радимо заједно на њеном унапређењу, промовишимо нашу лепу земљу, села и градове.Прошлост и традицију не заборављамо, али се окрећемо будућности. У том смислу, сагледавамо и ову 18. Изложбу туристичких публикација, која као аутентична манифестација, кроз размену нових идеја, сајтова, сувенира и оригиналних штампаних презентација нуди визију једне модерне и атрактивне Србије“. Позивала је и  наше суграђане да у наредна два дана дођу и погледају велику и разнолику понуду туристичких публикација.

Потом  је директорка Туристичке организације доделила Захвалнице: Граду Крушевцу, Трајал корпорацији, Телекомуникацији Блаце, Специјалној болници Рибарска Бања, Факултету за хотелијерство и туризам Врњачка Бања Универзитет у Крагујевцу, ЈКП Крушевац, ЈП Водовод, ЈП Пословни центар,  ЈП Градска топлана, Центру за социјални рад, Народној библиотеци, Крушевачком позоришту, Културном центру Крушевац, Спортском центру, Регионална Телевизија Крушевац, ТВ Плус, ТВ Јефимија, Агенцији за регионални развој Расинског округа и Зорани Драшковић – идејном творцу пројекта.

Затим су подељене награде туристичким организацијама:

Специјална признања ван категорија: 2. место ТО Републике  Српске, 1. место ТО Војводине.
Једнолистна туристичка публикација: 3. место ТО Трстеник и Брус, 2. место ТО Кикинда и Параћин, 1. место ТО Александровац.
Вишелистна публикација до 50 страна: 3. место ТО Жабаљ, Лозница, Куршумлија, Г. Милановац, 2. место ТО Кикинда, Зрењанин, Пирот, 1. место ТО Пожаревац.
Вишелистна више од 50 страна: 2.место Кладово 1. место Ниш
Најоригиналнији сувенир: 3. место ТО Бојник, Пожаревац, Лесковац 2. место ТО Инђија, Књажевац, 1.место ТО Шабац


Најбоља туристичка мапа: 3.место Петровац на Млави, Ваљево, Општина Бечеј 2. место ТО Зрењанин, Куршумлија 1. место ТО Темерин
Најоригиналнија туристичка публикација: 3.мсто ТО Александровац 2.место ТО Краљево 1. место ТО Вршац
Најбољи допунски промотивни материјал: 3. место ТО Сурчин, Брус, Петровац на Млави 2. место ТО Инђија, Соко Бања, Кикинда 1. место ТО Кнић
Најлепша туристичка разгледница 3. место ТО Нови Бечеј, Пријепоље 2. место ТО Крагујевац, Власотинце, Трстеник 1.место ТО Кикинда
Најбоља аудио- видео публикација: 3. местоТОКрагујевац, Рашка 2.место ТО Лозница, Бела Паланка 1. место ТО Краљево
Најбољи сајт: 3. место ТО Нови Бечеј, Трстеник, Петровац на Млави 2. место ТО Кнић, Лесковац, Зрењанин 1. место ТО Голубац.

Након доделе признања и захвалница директорка Туристичке организације Крушевца позвала све присутне да погледају изложбу, у  холу Дома сидниката, а организована је и туристичка тура градом за заинтересоване госте.


Scroll Skip to content