Крушевац Слободиште

Ломница и Буци добили градску воду

Ломница и Буци добили градску воду

25. марта 2022.

Здрава пијаћа вода са система водоснабдевања „Ћелије“ континуирано долази до свих села са подручја града Крушевца. Данас је локација за обилазак било село Ломница, где се на овом проблему радило од 2019.године. Градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Александар Јовановић, шеф Службе месних заједница Горан Милић и директор ЈКП „Водовод“ Владимир Милосављевић посетили су данас мештане овог села и присуствовали пуштању воде са градског водовода.

Од 2019.године, како је изјавила градоначелник Јасмина Палуровић, на потезу Велика Ломница – Буци изграђена је цела водоводна инфраструктура што укључује секундарну мрежу, магистрални цевовод, резервоаре, црпне станице. У овај систем уложено је око 54 милиона динара средствима Републичке дирекције за воде, буџета Града Крушевца и ЈКП „Водовод“.

На овај начин, вода са система „Ћелије“ биће дистрибуирана до 406 домаћинстава са око 2500 становника у Великој Ломници и Буцима.

Директор ЈКП „Водовод“ Владимир Милосављевић прецизирао је да је водоводна мрежа  на овом потезу изграђена у дужини од 25 км., као и две црпне станице и два резервоара.

Планови овог јавног предузећа везани за ширење водоводне мреже односе се и на излетиште Јастребац. У том делу предстоји изградња 2 црпне станице, 2 резервоара, хидрофорског постројења, као и завршетак изградње водоводне мреже.

Главни цевовод полази из насељеног места Буци. Од 2020., изграђено је 5500 метара водоводне линије, а радови ће се наставити и ове године. Ово је важна инвестиција како за мештане подјастребачких села, тако и за излетиште „Јастребац“. За ове намене, обезбеђена су заједничка средства у износу од 41 милион динара и то из буџета и ЈКП „Водовод“.


Scroll Skip to content