Крушевац Слободиште

Ломљење Божићне чеснице

Ломљење Божићне чеснице

7. јануара 2023.

Ове године, у Саборној цркви Свети Ђорђе у Крушевцу, поводом највећег хришћаанског празника – Божића, након краће паузе због епидемијске ситуације, настављено је са организацијом верског обреда, ломљења Божићне чеснице. Присуствовали су и министар унутрашњих послова Братислав Гашић, градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Александар Јовановић, начелник Расинског управног округа Иван Анђелић и бројни грађани, као и представници јавног живота.

Организатор свечаности је Туристичка организација града Крушевца, пекара „Нана“ власника Владимира Лукића из Крушевца и предузеће „Бранко Перишић“, под покровитељством Града и са благословом Његовог преосвештенства епископа крушевачког др Давида Перовића.

Верном народу обратио се владика Давид Перовић речима да Богу заблагодаримо и чувамо у срцима веру, наду и љубав, а превасходно мир и спокојство. Беседу је завршио речима: „Срећна и Богом благословена нова 2023.година! Мир Божији, Христос се роди!“

Након Божићње посланице, уследило је ломљење чеснице коју је припремило предузеће „Бранко Перишић“ у сарадњи са пекаром „Нана“. Три златника донирали су министар унутрашњих послова Братислав Гашић, председник Скупштине града Предраг Вукићевић и директор фабрике „Хемофлуид“ Јелица Ђуровић Петронијевић.

Највише среће имали су Софија Јоцић, Драгана Станковић и Лука Трајковић који су постали добитници златника.

 

 

Дечји црквени хор „Свети кнез Лазар“ извео је пригодне Божићње песме, модератори су били ученици школе говора и глуме Културног центра Крушеваџ, а за госте и учеснике у програму, Војска Србије – Крушевачки гарнизон, припремила је послужење.


Scroll Skip to content