Крушевац Слободиште

Крушевац потписао уговор за чишћење дивљих депонија

Крушевац потписао уговор за чишћење дивљих депонија

30. августа 2021.

Mинистарка заштите животне средине Ирена Вујовић са представницима локалних самоуправа је потписала уговоре о суфинансирању пројеката уклањања сметлишта.

„Ово је једна од највећих акција чишћења коју ћемо спровести у наредном периоду. Према проценама, у Србији има око 3.500 сметлишта и дивљих депонија, а ми ћемо у септембру очистити 500 на територији 43 града и општине у Србији,  што је добар почетак. Важно је да подижемо свест грађана и да заједно чувамо очишћене локације како се не би дешавало да их изнова чистимо. Замолила сам јединице локалне самоуправе да појачају контролу, а министарство ће, где је потребно, обезбедити видео надзор на очишћеним локацијама. Контрола ће бити много ригорознија, јер започињемо велики посао за чистију будућност“.

Јединице локалне самоуправе су на јавном конкурсу Министарства заштите животне средине кандидовале сметлишта и дивље депоније које највише сметају грађанима и  оне ће се прво очистити. Министарство је за овај посао обезбедило 75 милиона динара.

У име града Крушевца, Уговор о суфинансирању реализације пројекта превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2021. години на територији града Крушевца потписао је  Александар Јовановић, заменик градоначелника.

Укупна средства за реализацију Пројекта износе 1.232.313,10 динара, од чега Министарство заштите животне средине обезбеђује 985.850,88 динара, а Град се обавезује да обезбеди сопствено учешће у износу од 246.462,72 динара.


Scroll Skip to content