Kruševac Porta

“Крушевац кроз облаке” по шести пут

“Крушевац кроз облаке” по шести пут

5. августа 2022.

“Kрушевац кроз облаке ” назив је 6. међународног Фестивала балона који је вечерас отворен на Багдали. Организатор је Туристичка организација под покровитељством Града.

Организатори су се и ове године потрудили да уз помоћ атрактивних подизања и спуштања балона, концерата популарних извођача и бендова припреме манифестацију која ће привући велики број посетилаца.

“Град Крушевац и парк “Багдала” вечерас су веома посећене дестинације, а сигурни смо да ће тако бити и наредна два дана, колико и траје Фестивал балона. Отпочео је ДЈ балонарском журком у којој су учешће узеле балонарске посаде из Србије, Словеније и Мађарске, а наставља се музичким програмом, концертом извођача Аце Пејовића”, рекла је поздрављајући посетиоце директор ТО Сузана Милосављевић.

Програм је званично отворио заменик градоначелника Александар Јовановић, који је истакао значај ове аутентичне манифестације, по којој град Крушевац већ постаје препознатљив. “”Крушевац кроз облаке” је туристичка атракција од регионалног значаја. На наше велико задовољство, окупља све већи број учесника и посетилаца. Тиме још једном доказујемо да смо не само “царски” град који чува своје историјске и традиционалне вредности,  већ оваквим садржајима успевамо да задовољимо и све параметре једног модерног, европског града”.

Музички програм прве вечери био је резервисан за извођача Ацу Пејовића, а сутрашњи репертоар почиње такође на Багдали у 19 сати, великом летњом журком, ДЈ Балон парти, која ће се наставити концертом групе “Тропико”.

Недеља, 7. август – посвећена је дечјим манифестацијама, као што су позоришне представе, едукативни и музички програми, чија ће централна тема бити посвећена балонима, а место дешавања – забавни парк “Шаренград”.


Scroll Skip to content