Kruševac Slobodište

Kruševac dobar primer privrednog rasta i razvoja

Kruševac dobar primer privrednog rasta i razvoja

28. juna 2021.

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković obišla je danas zonu Stari aerodrom u Kruševcu, gde sutra počinju radovi na izgradnji novih saobraćajnica.

Atanasković je podsetila na to da je u 2020. godini završena realizacija projekta “Izgradnja saobraćajnica sa infrastrukturom u okviru zone Stari aerodorom, faza jedan u Kruševcu”, u vrednosti većoj većoj od 126 miliona dinara, od čega je polovinu novca obezbedilo resorno ministarstvo.

Prema njenim rečima, izgrađeno je sedam saobraćajnica ukupne dužine 926,28 metara, od kojih su neke opremljene i trotoarima, parkinzima, zelenim pojasom, biciklističkim stazama.

Takođe, kako je dodala, potpisan je ugovor za fazu dva, gde Ministarstvo učestvuje sa više od 75 miliona dinara, a u okviru nje predviđena je izgradnja kružnog toka, četiri saobraćajnice, biciklističke staze i trotoara.

Ministarka je, čestitajući Kruševcu 650 godina postojanja, istakla da je ovaj grad dobar primer privrednog rasta i razvoja, i pozvala druge jedinice lokalne samouprave da apliciraju za neke od programa Ministarstva privrede.

Atanasković je potom prisustvovala otvaranju nove Trajalove fabrike „Obilićevo“ u Kruševcu, gde je poručila da će resor kojim rukovodi svakog dana raditi na tome da nove fabrike niču širom Srbije.

Veliko mi je zadovoljstvo što danas na Vidovdan u Kruševcu otvaramo još jednu fabriku. Ovaj događaj je značajan za našu privredu i građane. Otvaranje fabrike znači i otvaranje novih radnih mesta, a samim tim i bolji životni standard za građane, rekla je ona.

Obećali smo da ćemo otvarati fabrike i obezbediti nova radna mesta. Dosta se investira u puteve, bolnice, sve kapitalne investicije. Građani su se uverili u to da ova vlada ispunjava obećanja. Hoćemo da zadržimo našu decu, da rade i stvaraju porodice u svojim mestima. Želimo da obezbedimo još bolji životni standard. Nastavićemo da radimo na ostvarenju tog cilja, poručila je Atanasković i dodala da Srbija ide krupnim koracima napred.

Ministarka je istakla i da bez novih tehnologija nema života.

Ova fabrika je prva u celom regionu, možda čak posle Francuske i u Evropi, tako da ima velikih izgleda da uz našu podršku radi najbolje, da ima ogromne ugovore i da to bude spas za Kruševac i Trajal uopšte, poručila je Atanasković.

Generalni direktor Trajala Miloš Nenezić potvrdio je da je novootvorena fabrika jedinstvena u ovom delu Evrope i da je jedna od pet fabrika u svetu sa najnovijim tehnologijama.

Otvorili smo fabriku sa novim razvojnim tehnologijama, što je cilj kome teži svaki privredni subjekt, svaki privrednik, jer ako stojite u mestu sa starim tehnologijama ne samo da stojite već polako odumirete, rekao je Nenezić.

On je istakao da je otvaranje fabrike velika stvar ne samo za Trajal i Kruševac, već i za srpsku odbrambenu industriju.

Sa ovom fabrikom obezbeđujemo budućnost Trajalu. Učinićemo sve da budemo još bolji, čak bolji i od godine koja je za nama, a koja je najbolja po ukupnim prihodima u istoriji kompanije, zaključio je Nenezić.


Scroll Skip to content