Крушевац Слободиште

Крушевац добар пример привредног раста и развоја

Крушевац добар пример привредног раста и развоја

28. јуна 2021.

Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић обишла je данас зону Стари аеродром у Крушевцу, где сутра почињу радови на изградњи нових саобраћајница.

Атанасковић је подсетила на то да је у 2020. години завршена реализација пројекта „Изградња саобраћајница са инфраструктуром у оквиру зоне Стари аеродором, фаза један у Крушевцу“, у вредности већој већој од 126 милиона динара, од чега je половину новца обезбедило ресорно министарство.

Према њеним речима, изграђено је седам саобраћајница укупне дужине 926,28 метара, од којих су неке опремљене и тротоарима, паркинзима, зеленим појасом, бициклистичким стазама.

Такође, како је додала, потписан је уговор за фазу два, где Министарство учествује са више од 75 милиона динара, а у оквиру ње предвиђена је изградња кружног тока, четири саобраћајнице, бициклистичке стазе и тротоарa.

Министарка је, честитајући Крушевцу 650 година постојања, истакла да је овај град добар пример привредног раста и развоја, и позвала друге јединице локалне самоуправе да аплицирају за неке од програма Министарства привреде.

Атанасковић je потом присуствовала отварању нове Трајалове фабрике „Обилићево“ у Крушевцу, где је поручила да ће ресор којим руководи сваког дана радити на томе да нове фабрике ничу широм Србије.

Велико ми је задовољство што данас на Видовдан у Крушевцу отварамо још једну фабрику. Овај догађај је значајан за нашу привреду и грађане. Отварање фабрике значи и отварање нових радних места, а самим тим и бољи животни стандард за грађане, рекла је она.

Обећали смо да ћемо отварати фабрике и обезбедити нова радна места. Доста се инвестира у путеве, болнице, све капиталне инвестиције. Грађани су се уверили у то да ова влада испуњава обећања. Хоћемо да задржимо нашу децу, да раде и стварају породице у својим местима. Желимо да обезбедимо још бољи животни стандард. Наставићемо да радимо на остварењу тог циља, поручила је Атанасковић и додала да Србија иде крупним корацима напред.

Министарка је истакла и да без нових технологија нема живота.

Ова фабрика је прва у целом региону, можда чак после Француске и у Европи, тако да има великих изгледа да уз нашу подршку ради најбоље, да има огромне уговоре и да то буде спас за Крушевац и Трајал уопште, поручила је Атанасковић.

Генерални директор Трајала Милош Ненезић потврдио је да је новоотворена фабрика јединствена у овом делу Европе и да је једна од пет фабрика у свету са најновијим технологијама.

Отворили смо фабрику са новим развојним технологијама, што је циљ коме тежи сваки привредни субјект, сваки привредник, јер ако стојите у месту са старим технологијама не само да стојите већ полако одумирете, рекао је Ненезић.

Он је истакао да је отварање фабрике велика ствар не само за Трајал и Крушевац, већ и за српску одбрамбену индустрију.

Са овом фабриком обезбеђујемо будућност Трајалу. Учинићемо све да будемо још бољи, чак бољи и од године која је за нама, а која је најбоља по укупним приходима у историји компаније, закључио је Ненезић.


Scroll Skip to content