Kruševac Slobodište

Konstituisan novi saziv Skupštine grada Kruševca

Konstituisan novi saziv Skupštine grada Kruševca

18. avgusta 2020.

Novi saziv Skupštine grada Kruševca konstituisan je na današnjoj sednici, verifikacijom mandata odbornika, izborom predsednika Skupštine i postavljenjem sekretara.

Na izborima održanim 21. juna 2020. godine mandate su osvojile izborne liste:

– Aleksandar Vučić – “Za našu decu” – 52 mandata,

– Ivica Dačić – “Socijalistička partija Srbije” – “Jedinstvena Srbija” – Dragan Marković Palma – 8 mandata,

– Za Kraljevinu Srbiju – “Za Lazarev Kruševac” (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front) – 4 mandata,

– Srpska narodna partija – Dr Nenad Popović – 2 mandata i

– Metla 2020. – 4 mandata.

Do izbora predsednika Skupštine, konstitutivnom sednicom je predsedavala najstariji odbornik Marija Stojković iz PUPS-a, sa Izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

 

Na osnovu izveštaja Verifikacionog odbora potvrđeni su mandati 69 prisutnih odbornika.

Konstituisane su odborničke grupe:

-OG „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ sa 47 članova, čiji je predsednik Ivana Lazić, a zamenik predsednika Nikola Popadić, koju čine odbornici Srpske napredne stranke

– OG „Aleksandar Vučić – Za decu Kruševca“ sa 6 članova, čiji je predsednik Ljubomir Karić, a zamenik Saša Sudimac, koju čine odbornici Socijaldemokratske partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Pokreta snaga Srbije, Srpskog pokreta obnove i Srpske narodne partije.

– OG „Koalicija SPS Ivica Dačić, JS Dragan Marković Palma“ sa 7 članova, čiji je predsednik Marko Milojević, a zamenik Dragan Lazić, koju čine odbornici Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije,

– OG „Za Kraljevinu Srbiju- Za Lazarev Kruševac“, sa 5 članova, čiji je predsednik Zoran Radojević, a zamenik Milan Milošević, koga čine odbornici Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Za predsednika Skupštine grada Kruševca izabran je Predrag Vukićević, dipl. ekonomista iz Kruševca, sa izborne liste Aleksandar Vučić – Za našu decu, a za sekretara Skupštine Maja Cuckić, dipl. pravnik, koja je ovu dužnost obavljala i u prethodnom mandatu.

Na kraju sednice, Skupština je utvrdila prestanak mandata odborniku Socijalističke partije Srbije Marku Milojeviću, koji je na kraju sednice podneo ostavku na ovu dužnost.


Scroll Skip to content