Крушевац Слободиште

Конституисан нови сазив Скупштине града Крушевца

Конституисан нови сазив Скупштине града Крушевца

18. августа 2020.

Нови сазив Скупштине града Крушевца конституисан је на данашњој седници, верификацијом мандата одборника, избором председника Скупштине и постављењем секретара.

На изборима одржаним 21. јуна 2020. године мандате су освојиле изборне листе:

– Александар Вучић – „За нашу децу“ – 52 мандата,

– Ивица Дачић – „Социјалистичка партија Србије“ – „Јединствена Србија“ – Драган Марковић Палма – 8 мандата,

– За Краљевину Србију – „За Лазарев Крушевац“ (Покрет обнове Краљевине Србије, Монархистички фронт) – 4 мандата,

– Српска народна партија – Др Ненад Поповић – 2 мандата и

– Метла 2020. – 4 мандата.

До избора председника Скупштине, конститутивном седницом је председавала најстарији одборник Марија Стојковић из ПУПС-а, са Изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу“.

 

На основу извештаја Верификационог одбора потврђени су мандати 69 присутних одборника.

Конституисане су одборничке групе:

-ОГ „Александар Вучић – За нашу децу“ са 47 чланова, чији је председник Ивана Лазић, а заменик председника Никола Попадић, коју чине одборници Српске напредне странке

– ОГ „Александар Вучић – За децу Крушевца“ са 6 чланова, чији је председник Љубомир Карић, а заменик Саша Судимац, коју чине одборници Социјалдемократске партије Србије, Партије уједињених пензионера Србије, Покрета снага Србије, Српског покрета обнове и Српске народне партије.

– ОГ „Коалиција СПС Ивица Дачић, ЈС Драган Марковић Палма“ са 7 чланова, чији је председник Марко Милојевић, а заменик Драган Лазић, коју чине одборници Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије,

– ОГ „За Краљевину Србију- За Лазарев Крушевац“, са 5 чланова, чији је председник Зоран Радојевић, а заменик Милан Милошевић, кога чине одборници Покрета обнове Краљевине Србије.

За председника Скупштине града Крушевца изабран је Предраг Вукићевић, дипл. економиста из Крушевца, са изборне листе Александар Вучић – За нашу децу, а за секретара Скупштине Маја Цуцкић, дипл. правник, која је ову дужност обављала и у претходном мандату.

На крају седнице, Скупштина је утврдила престанак мандата одборнику Социјалистичке партије Србије Марку Милојевићу, који је на крају седнице поднео оставку на ову дужност.


Scroll Skip to content