Крушевац Слободиште

Комеморативни скуп поводом смрти Живорада Јовановића Жике

Комеморативни скуп поводом смрти Живорада Јовановића Жике

9. децембра 2021.

 

Поводом смрти Живорада Јовановића Жике, председника Скупштине општине Крушевац у периоду од 1992. – 1993., данас је у Градској управи одржан комеморативни скуп. Осим чланова породице и пријатеља, присуствовали су представници руководства Града.

 

Живорад Јовановић Жика, рођен је 1941. године у Пасјаку. По образовању дипломирани економиста, радну каријеру започео је у фабрици „Милоје Закић“ , где је обављао више значајних функција – био је директор Рачунског центра, комерцијални директор, заменик генералног директора.

Од 1978. до 1982. био је на функцији секретара Општинског комитета СКЈ, а 1992. – 1993. обављао је дужност председника СО Крушевац. ОД 1993. до одласка у пензију 2002., заузимао је руководећу функцију, као генерални директор компаније „ Дунав осигурање“.

Живорад Јовановић оставио је иза себе бројне чланове породице, синове Велибора са снајом Андријаном и Војкана, унуке – Јована са супругом Андријаном и Јелену, Здравка и Стефана, као и праунуке Јакова и Неду.

На комеморацији, присутнима се обратила градоначелник Јасмина Палуровић: „

Желим да ово обраћање послужи за утеху, за ублажавање туге, коју сви ми осећамо када изгубимо некога ко нам је близак и драг.

Живорад Јовановић је био човек са много врлина и најближи могу бити поносни што су имали таквог супруга, оца, деду, рођака, комшију. А и кроз радни век, од рада у „Милоју Закићу“, преко обављања функције председника СО и директора ЗОИЛ „Дунава“, остао је упамћен као добар колега, сарадник и функционер.“

Од Живорада Јовановића опростио се син Велибор Јовановић, евоцирајући успомене на његов животни пут, одрастање, каријеру и породични живот.

Сахрана Живорада Јовановића је данас на гробљу у Паруновцу


Scroll Skip to content