Kruševac centar

Караван женског предузетништва

Караван женског предузетништва

12. јуна 2024.

У Београду је у организацији Регионалне привредне коморе Србије одржан „Караван женског предузетништва – на кафи са предузетницама“, чији је један од главних циљева подршка мањим бизнисима које воде жене, као и подстицање умрежавања предузетница унутар и ван граница наше земље.

Испред Града, Каравану женског предузетништва присуствовала је помоћница Градоначелника за друштвене делатности Снежана Алексић.

До сада, Караван женског предузетништва је реализован у више градова Србије: Крушевац, Смедеревска Паланка, Нови Сад, Рума и Ужице. Реализација ће се наставити како у Србији, тако и у Црној Гори и Републици Српској.

Директорка Сектора предузетништва ПКС Бранислава Симанић изјавила је да је суштина Каравана обилазак локалних самоуправа и директна комуникација са предузетницама, како би се дискутовало о изазовима и додатним подршкама у пословању. По њеним речима, „ово је одлична прилика да се предузетнице умрежавају, стварају нове контакте и размењују информације важне за пословање“. Најавила је и планове да следећи Каравани буду организовани у Црној Гори и Републици Српској.

Караван је почео са реализацијом крајем фебруара у Смедеревској Паланци, наишавши на позитивне оцене предузетница које су учествовале. Учеснице су истакле да су идеје са ранијих Каравана већ примењене у пракси, и да су размена искустава и идеја, конкретни савети и умрежавање између предузетница један од најкориснијих и најважнијих делова Каравана.


Scroll Skip to content