Kruševac Porta

Јубиларни Божићни привредни доручак

Јубиларни Божићни привредни доручак

8. јануара 2023.

У Крушевачком позоришту одржан је јубиларни, 10. Божићни привредни доручак у организацији РПК, на коме су додељена традиционална признања – Повеље и златници.

Уводну реч дала је директор РПК са седиштем у Крушевцу, Маја Марковић.

Истакла је да је без обзира на тешке прилике последњих година, спољнотрговинска размена округа повећана 4 пута, а број незапослених драстично опао. Наставља се са стварањем амбијента као повољног пословног окружења, а посебну заслугу за то има бивши градоначелник, актуелни министар унутрашњих послова Братислав Гашић. Иницијатор идеје Божићног привредног доручка, садашњи председник Скупштине Предраг Вукићевић такође је допринео учвршћивању мреже РПК и даљој изградњи поверења привредника. И данас, са своје функције, пружа несебичну подршку свим активностима ове институције.

Традиционално, свечаности присуствују и представници СПЦ – Епархије крушевачке. Божићни поздрав и беседу упућену званицама изговорио је Епископ крушевачки, Господин др Давид Перовић.

У име свих јединица локалне самоуправе, као стожер округа и неко ко даје несебичну подршку привредницима, скупу се обратила градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, осврнувши се у виду кратке ретроспективе на 10 година рада Града у свим областима.

Церемонија доделе признања отпочела је Наградом за допринос развоју локалне заједнице, која је отишла у руке Владана Гашића, власника Телевизије плус и друштвено – одговорног менаџера.

Награда за допринос развоју предузетништва додељена је компанији IC SISTEMS AUTOMATIKA ( Крушевац), која се бави индустријском аутоматизацијом, управљањем индустријским процесима и услугама техничког одржавања.

Награда за допринос развоју туризма припала је винарији „Будимир“ из Александровца.

Награда за успешно извозно предузеће уручена је Трајал корпорацији, на челу са генералним директором Милошем Ненезићем.

За добитника Награде за унапређење квалитета производа одабрана је компанија „Рубин“, као произвођач и трговац грожђем и вином, алкохолним и безалкохолним пићима, а незанемарљив је и њихов напредак у развоју виноградарства.

Посебно и најпрестижније признање „Личност деценије“ припало је председнику Републике Србије, Александр Вучићу. У образложењу се наводи – борба за економски просперитет и бољи живот грађана: повећање плата, пензија, минималне зараде, више нових радних места. Приоритет се ставља на младе и њихово запошљавање, подстицање предузетништва и привлачење страних инвестиција. Председник Вучић један је од покретача иницијативе Отворени Балкан и безусловни заговорник независне спољне политике уз неговање пријатељских односа са другим државама и улазак у ЕУ.

 

У име добитника награда, захвалио се директор „Рубина“ Зоран Бекрић, а у уметничком програму учествовале су професорке музичке школе „Стеван Христић“ Миљана Петровић и Антонина Вукашиновић, као и црквени хор „Свети кнез Лазар“.


Scroll Skip to content