Kruševac Porta

Јесења акција „Чишћење града“

Јесења акција „Чишћење града“

10. октобра 2020.

ЈКП „Крушевац“ данас је организовало велику јесењу акцију чишћења града и уклањања дивњих депонија.

Почетку акције присуствовала је градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Александар Јовановић, шеф Службе месних заједница Горан Милић и  диркетор ЈКП „Крушевац“ Снежана Радуловић са сарадницима.

 

Градоначелник Јасмина Палуровић изразила је велико задовољство што се наставља са одржавањем оваквих акција. „Наше ЈКП „Крушевац“ већ дуги низ година организује ове акције, два пута годишње, које су се показале као веома успешне и корисне. Овакве акције  доприносе очувању животне средине, а и много помажу нашим суграђанима да се реше свог кабастог отпада који не може да се одложи у контејнере за комунални отпад, што се готово свакодневно дешава – а у то спадају стари намештај, дотрајала бела техника, шут. и други отпадни материјали који им стоје по подрумима, гаражама, двориштима“, између осталог рекла је госпођа Палуровић.

Директор ЈКП „Крушевац“ Снежана Радојковић изразила је посебну захвалност запосленима у овом предузећу који су се 100% одазвали акцији. „Морам да будем поносна на све запослене у колективу, јер су данас сви на терену, нема никог на одмору, на слободном дану… Такође, захваљујем се свим крушевачким фирмама које су нам изашле у сусрет и помогли у механизацији и људству, како би данас покрили што већу територију Крушевца и уклонили све врсте отпада“, нагласила је госпођа Радојковић.

Ангажовано је укупно 32 возила и око 200 радника (возила и људство су поред ЈКП „Крушевац“ дала и крушевачка предузећа „Техноградња“, „Алексградња“, „Крушевацпут“, ЈКП „Водовод“, ЈКП „Градска топлана“) који ће радити на одвожењу кабастог отпада са градског и сеоског подручја. План је да се очисте дивље депоније и сва места која нису предвиђена за одлагање отпада.

Акција траје од 8:00 до 17:00 сати.


Scroll Skip to content