Kruševac centar

Јесења акција чишћења града

Јесења акција чишћења града

28. октобра 2023.

ЈКП „Крушевац“ данас је организовало велику јесењу акцију чишћења града и уклањања дивњих депонија. Почетку акције присуствовала је градоначелник Јасмина Палуровић, Весна Анђелић, начелник Градске управе Крушевац, Горан Милић, шеф Службе месних заједница и диркетор ЈКП „Крушевац“ Снежана Радојковић са сарадницима.

Градоначелник Јасмина Палуровић изразила је велико задовољство што се наставља са одржавањем оваквих акција. „Наше ЈКП „Крушевац“ већ дуги низ година организује ове акције, два пута годишње, које су се показале као веома успешне и корисне. Овакве акције  доприносе очувању животне средине, а и много помажу нашим суграђанима да се реше свог кабастог отпада који не може да се одложи у контејнере за комунални отпад, што се готово свакодневно дешава“, између осталог рекла је госпођа Палуровић.

Директор ЈКП „Крушевац“ Снежана Радојковић изразила је посебну захвалност свима који су се одазвали акцији. „Морам да будем поносна на све запослене у колективу, као и на све наше пословне партнере који данас заједно са нама учествују у овој акцији, који су нам изашли у сусрет и помогли у механизацији и људству, како би данас покрили што већу територију Крушевца и уклонили све врсте отпада. Наше предузеће предано ради током читаве године, тако да се надам да ћемо данас имати мање посла у односу на неке претходне године“, нагласила је госпођа Радојковић.

Ангажовано је укупно 50 возила и око 250 радника (возила и људство су поред ЈКП „Крушевац“ дала и крушевачка предузећа „Техноградња“, „Алексградња“, „Пајић комерц“, „Профи градња“, „Кров прим 037“, „Бетон стил Раца“, ЈП „Пословни центар“, ЈП „Водовод“, ЈКП „Градска топлана“) који ће радити на одвожењу кабастог отпада са градског и сеоског подручја. План је да се очисте дивље депоније и сва места која нису предвиђена за одлагање отпада.

 

Акција траје од 8:00 до 15:00 сати.

 


Scroll Skip to content