Kruševac centar

Јавна трибина о ребалансу буџета Града Крушевца за 2022. годину

Јавна трибина о ребалансу буџета Града Крушевца за 2022. годину

20. јуна 2022.

У складу са Одлуком о начину спровођења јавне расправе и укључивања грађана у поступак доношења одлука, стратешких докумената и других аката града Крушевца – Одељење за финансије и Одељење за инвестиције, привреду и заштиту животне средине Градске управе организовала су Јавну расправу.

Део Нацрта Одлуке о ребалансу буџета града Крушевца који је садржао приходе и расходе за 2022.годину, као и План инвестиција био је истакнут на сајту Града од 7. до 20. јуна текуће године.

Тим поводом, данас је у Градској управи одржана Јавна трибина.

Уводну реч дала је градоначелник Јасмина Палуровић. Она је нагласила да током периода Јавне расправе  није било примедби на Нацрт Одлуке о ребалансу.

Разлог за израду ребаланса је у порасту цена грађевинског материјала на тржишту. Буџетски оквир је непромењен, вредност неких инвестиција биће повећана, а неке неће моћи да се реализују у текућој години. Све ово утиче на измену Прегледа капиталних пројеката града за период 2022.до 2024. године, који је саставни део Одлуке о буџету града.

Такође, повећани су трошкови енергетских услуга због пораста цена енергената. Поред пораста цена енергената, школе су изказале потребу за додатним средствима за превоз ученика и радника.


Scroll Skip to content