Kruševac Porta

Изведена вежба поступања у случају земљотреса

Изведена вежба поступања у случају земљотреса

17. марта 2023.

У дворишту ОШ „Брана Павловић“ у Коњуху, изведена је вежба „Поступање у случају природне катастрофе – земљотреса“. Организатор је Градски штаб за ванредне ситуације, а у акцији су учествовали повереници Цивилне заштите, Комунална милиција, Служба МЗ, Црвени крст, Дом здравља, Служба хитне помоћи, Полицијска управа. Акцијом је руководила градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације Јасмина Палуровић, а присуствовао је и заменик Александар Јовановић.

 

Вежба је почела симулацијом појаве земљотреса у школском објекту и оглашавањем сирене са упозорењем. Након тога, уследила је евакуација деце и особља уз помоћ надлежних лица, а у складу са плановима заштите од земљотреса у школама.

У континуираном следу догађаја, учесници вежбе приказали су активности из свог делокруга.

После извођења, Градоначелница се захвалила присутним актерима на учешћу. „ Вежба је показала висок ниво спремности и организованости свих учесника што је показатељ како би се реаговало и у стварној ситуацији. Такође,  постигнута је изузетна координација и степен сарадње, што је од кључне важности за успешност оваквих акција изазваних природним катастрофама, када је у питању спашавање људских живота и чување материјалних добара.“

Показна вежба изведена је и у школи „Васа Пелагић“ у Падежу.

 

У данашњој симулацији на две локације, ангажовано је преко 300 учесника.


Scroll Skip to content