Kruševac Porta

Интензивирани радови на кружном току Багдала и стадиону „Јединство“

Интензивирани радови на кружном току Багдала и стадиону „Јединство“

18. марта 2022.

На бројним градилиштима Крушевца, грађевинска сезона је у пуном јеку. На Багдали 3 ниче још један кружни ток, а у његовој непосредној близини и нови споменик којим ће се на  достојан начин одати пошта потпуковнику Вељку Раденовићу, хероју одбране Косова. Ову локацију и стадион „Јединство 1936“, данас су обишли бивши градоначелник Братислав Гашић и заменик начелника Градске управе Весна Анђелић.

Град Крушевац се на достојан начин одужује својим јунацима из славне прошлости, а на то нас подсећају и бројни споменици подигнути последњих година. Један од њих биће постављен на Багдали 3, посвећен предводнику Посебних јединица српске полиције из Призрена, јунаку опеваном у песми и вођи ослободилачке битке за Ораховац 1998.године – потпуковнику Вељку Раденковићу. Споменик славном „ђенералу“ како су га често звали саборци и поштоваоци, биће подигнут у близини породичне куће Раденовићевих потомака, a тренутно је ту постамент.

На укрштању улица Багдалски венац и Иве Андрића у току су радови на изградњи још једног у низу нових кружних токова у граду. Активности се приводе крају, тако да ће ускоро бити пуштен у функцију. Осим кружног тока и две улице добиће ново „ рухо“. Завршава се асфалтирање улица Иве Андрића и Милића од Мачве и тиме ће мештани МЗ Багдала добити нови, модернизован простор, како што се тиче саобраћајне инфраструктуре, тако и споменичког комплекса.

Након ове локације, бивши градоначелник Братислав Гашић и заменик начелника Градске управе Весна Анђелић обишли су радове на стадиону „Јединство 1936“. Овај нови спортски објекат финансира се средствима Града, али и уз помоћ донација. Завршене су две фазе: припремни радови за постављање вештачке траве, где се укључио Фудбалски савез Србије и асфалтна површина као подлога за постављање атлетске стазе, при чему је донатор Министарство омладине и спорта.

Овај стадион биће на располагању клубовима Фудбалског савеза Расинског округа, али како је недавно рекао министар омладине и спорта Вања Удовичић  и за организацију школских такмичења.


Scroll Skip to content