Крушевац Слободиште

Градска вода стигла у Коњух и Љубаву

Градска вода стигла у Коњух и Љубаву

22. марта 2022.

На сеоском подручју Крушевца настављају се завршне активности на довођењу здраве пијаће воде са система „Ћелије“. Тим поводом, данас су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Александар Јовановић, шеф Службе месних заједница Горан Милић и директор ЈКП „Водовод“ Владимир Милосављевић обишли Коњух и Љубаву. Мештани ових села после више година добили су воду са градског водовода.

Од 2017.године па до данас интензивно се ради на изградњи водоводног система у прекоморавским селима: Каменаре, Коњух, Љубава, Лазаревац, Коморане и Глобаре.

 Каменаре је још 2019.године добило здраву пијаћу воду, а данас је пуштена и у селу Коњух, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић. Тиме ће се омогућити прикључење 273 домаћинства. За изградњу секундарне водоводне мреже у овом селу издвојено је 9,2 милиона динара. Градски буџет учествује са 7,2 милиона динара, а ЈКП „Водовод“ са остатком. До краја године очекује се завршетак изградње секундарне мреже, након чега ће домаћинства моћи да се прикључе на систем.

Целокупна улагања у изградњу резервоара, црпних станица и хидрофора за свих 6 села на левој обали Западне Мораве финансирана су из више извора: Републичке дирекције за воде, Града Крушевца и ЈКП „Водовод“ и износе више од 90 милиона динара.

Директор ЈКП „Водовод“ је најпре подсетио да је данас Светски дан вода.

Прецизирао је, да је водоводна мрежа на овом потезу изграђена у дужини од 50 километара, а само та инвестиција је вредна око 53 милиона динара. У селу Коњух, изграђена је црпна станица, резервоар и 13 км. мреже.

Након Коњуха, делегација Града обишла је и село Љубава, где је такође доведена вода са система „Ћелије“.  Око 114 домаћинстава биће прикључено, а да би се дошло до финалне тачке, и овде је претходила изградња резервоара, црпних станица и главног цевовода.


Scroll Skip to content