Kruševac centar

Град донирао санитет Служби хитне помоћи

Град донирао санитет Служби хитне помоћи

27. априла 2021.

Служба Хитне медицинске помоћи, данас је захваљујући Граду Крушевцу добила још једно санитетско возило, чиме ће знатно бити унапређена услуга збрињавања најугроженијих пацијената.

 

„Град Крушевац у сарадњи са установама здравствене заштите предузима разне активности у циљу побољшања квалитета услуге грађанима“, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић.

Све амбуланте на градском и сеоском подручју су реновиране, набављана је нова опрема, како би се створили услови да пружање услуга буде максимално доступно и квалитетно за све суграђане. Такође и вакцинација се спроводи несметано, а евидентиран је и велики одзив.

О приоритетима што се тиче помоћи у здравству, одлучује се у сарадњи са њиховим надлежним службама, закључила је Градоначелница.

Директорка Дома здравља др Марина Костић захвалила се на донацији, нагласивши да су током претходне четири године (од 2018.), набављена четири нова возила, управо захваљујући локалним буџетским средствима, за шта је у просеку годишње издвајано од 4 до 4,5 милиона динара. Такође, 2019. један санитет донирала је принцеза Катарина Карађорђевић, а ове године, ЕУ поклонила је возило за потребе Ковид амбуланте.

За оптималан рад Службе хитне медицинске помоћи потребно је 12 санитета, а тренутно у власништву Дома здравља је 11.

Само једно возило које опслужује Ковид амбуланту, прошле године је прешло око 24 000 км, а укупна постигнута километража свих возила је 350 000 км.

Функција санитета није само ургентно збрињавање пацијената са подручја Града, већ и превоз до Клиничко – болничких и рехабилитационих центара, што свакако повећава њихов значај у служби свеукупне здравствене заштите становништва.


Scroll Skip to content