Крушевац Слободиште

Град донирао камион Првој техничкој школи

Град донирао камион Првој техничкој школи

14. маја 2021.

Прва техничка школа из Крушевца данас је добила вредну донацију. Нови камион марке DAF LF 230 FA капацитета 12 тона, за који је финансијска средства издвојио град Крушевац.

Ова средњошколска образовна установа већ 30 година школује ученике за занимање – возач моторних возила и до сада није имала сопствени камион за извођење наставе, већ је возило узимала у закуп.

Вредност новог теретног моторног возила је 8.274.000 динара. Поседује најсавременију опрему и испуњава све прописане стандарде за обуку професионалних возача.

Приликом уручивања донације, градоначелник Јасмина Палуровић је изјавила да је возач моторних возила дефицитарно занимање у Србији. Улагање у опрему и едукацију, а тиме и боље образовање, представља и мотивацију за избор ове професије и останак у родној земљи и граду.

Град Крушевац овим потезом постиже два циља: повећање нивоа безбедности у саобраћају и перспективно – унапређење привредног развоја.

Директор Прве техничке школе Братислав Пешић, захвалио се на донацији Градоначелници и Савету за безбедност саобраћаја, истакавши да се улагањем у опрему знатно подиже и квалитет образовања. Ова средња школа уписује три одељења, од којих је једно – едукација за возаче моторних возила, Ц категорије.

Иначе, до сада је Град Крушевац обезбедио три путничка возила за потребе обуке ђака у Првој техничкој школи.


Scroll Skip to content