Kruševac Porta

Novi fondovi za podsticaj poljoprivrede

Novi fondovi za podsticaj poljoprivrede

29. jula 2021.

Uz podršku Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, u utorak  27. jula 2021. godine, u Gradskoj upravi Kruševac održan je konstruktivni sastanak u vezi predstavljanja fondova za podsticaj poljoprivrede koji realizuju Fondacija Divac uz podršku USAID projekta za Konkurentnu privredu. Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Kruševca Aleksandar Jovanović, pomoćnik za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marko Knežević, predstavnici opština Aleksandrovac, Brus, Trstenik, Ćićevac, Varvarin, a Agenciju za regionalni razvoj Rasinskog okruga je predstavljao v.d. direktora Stefan Ribać.

 

 

Lokalni fondovi za podsticaj poljoprivrednicima su nastali iz potrebe da se malim gazdinstvima omogući brzo i povoljno finansiranje investicija u razvoj proizvodnje, ali i da se stvore lokalni održivi fondovi namenjeni poljoprivrednicima. Ovaj pilot projekat je napravljen zbog što veće podrške i bržeg razvoja malih poljoprivrednih gazdinstava. Grad Kruševac će uzeti aktivnu ulogu u organizaciji ovog fonda, gde će najveću dobit imati mala poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Grada, kojima je ovakav vid pomoći i najpotrebniji.

 

 

Samo zajedničkom partnerskom saradnjom , umrežavanjem na regionalnom i međunarodnom nivou možemo unaprediti razvoj malih poljoprivrednih gazdinstava, koja mogu postati motor razvoja poljoprivrede.

 


Scroll Skip to content