Kruševac Porta

Нови фондови за подстицај пољопривреде

Нови фондови за подстицај пољопривреде

29. јула 2021.

Уз подршку Агенције за регионални развој Расинског округа, у уторак  27. јула 2021. године, у Градској управи Крушевац одржан је конструктивни састанак у вези представљања фондова за подстицај пољопривреде који реализују Фондација Дивац уз подршку УСАИД пројекта за Конкурентну привреду. Састанку су присуствовали заменик градоначелника Крушевца Александар Јовановић, помоћник за пољопривреду, шумарство и водопривреду Марко Кнежевић, представници општина Александровац, Брус, Трстеник, Ћићевац, Варварин, а Агенцију за регионални развој Расинског округа је представљао в.д. директора Стефан Рибаћ.

 

 

Локални фондови за подстицај пољопривредницима су настали из потребе да се малим газдинствима омогући брзо и повољно финансирање инвестиција у развој производње, али и да се створе локални одрживи фондови намењени пољопривредницима. Овај пилот пројекат је направљен због што веће подршке и бржег развоја малих пољопривредних газдинстава. Град Крушевац ће узети активну улогу у организацији овог фонда, где ће највећу добит имати мала пољопривредна газдинства на територији Града, којима је овакав вид помоћи и најпотребнији.

 

 

Само заједничком партнерском сарадњом , умрежавањем на регионалном и међународном нивоу можемо унапредити развој малих пољопривредних газдинстава, која могу постати мотор развоја пољопривреде.

 


Scroll Skip to content